2020-08-16 09:35:56• hírek • Bede Emőke

Hosszabb ügyfélfogadás az útlevélosztályon

A nyári időszakban – még a koronavírus-járvány ellenére is – többen igényelnek útlevelet, mint az év többi részében. Sok külföldön élő román állampolgár ilyenkor intézi az iratokkal kapcsolatos ügyes-bajos dolgait, ezért az előző években jól bevált intézkedést idén is foganatosították: az augusztusi csúcsforgalomban tovább tart nyitva a Szatmár megyei útlevélosztály.

Az idei nyáron már másodjára frissített ügyfélfogadási rend szerint az útlevél igényléséhez szükséges dokumentumokat két ablaknál is le lehet adni. Ezen ügyfélablakok augusztus 17-től kezdődően reggel 8:30-tól délután 18 óráig fogadják az igényléseket. Az elkészült okmányt pedig minden hétköznap 8:30-tól 16:30-ig lehet kivenni, kivéve a szerdai napot, amikor egészen 18 óráig állnak az állampolgárok rendelkezésére. Ne feledje: előjegyzés továbbra is szükséges, de az epasapoarte.ro oldalon néhány kattintással megoldható az időpont lefoglalása.


Elkészült a féléves mérleg

Ahogyan arra számítani lehetett, drasztikusan visszaesett az útlevéligénylések száma az év első felében. Mint megtudtuk, január és június között 3188 elektronikus útlevélre vonatkozó és 874 ideiglenes útlevélre vonatkozó igénylés futott be az illetékes osztályra, mely végül összesen 3859 utazási okmányt, pontosabban szólva 3028 elektronikusat és 831 ideigleneset állított ki.


Amennyiben a hat hónap adatait összevetjük az egy évvel korábban jegyzett számokkal, azonnal kitűnik az igénylések számának drasztikus visszaesése. A tavalyi évben ugyanis nem kevesebb mint 10 960 kérelmet nyújtottak be az útlevélosztálynak, a kiadott dokumentumok száma pedig eléri a 10 063-t: 7634-en elektronikus, 2429-en pedig ideiglenes útlevelet vehettek kézhez.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: